Afspraken – Huisartsenpraktijk Waspik – WASPIK
Huisartsenpraktijk Waspik
Wilhelminastraat 4a 5165 TJ
WASPIK
Spoed toets 1

Afspraken

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur.
Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts wel alvast rekening houden met uw komst!

Voor spoedgevallen kunt u bellen met de spoedlijn: 0416-311250 kies voor ‘optie 1’

Spreekuur

De assistentes kunnen beperkt vooraf spreekuurplaatsen invullen, verder worden zoveel mogelijk spreekuurplaatsen op de dag zelf ingepland. U kunt hiervoor de gehele dag bellen. Als er dezelfde dag een plaats vrij is op het spreekuur kunt daar dan ook vanzelfsprekend voor ingepland worden. Het kan zijn dat er die dag geen spreekuurplaatsen meer beschikbaar zijn, de assistente zal u dan (op basis van de urgentie van uw klacht) een afspraak op een passend ander moment aanbieden.

Voor een consult op het spreekuur wordt normaal 10 minuten gereserveerd. Denkt u meer tijd nodig te hebben (bijvoorbeeld als u meerdere dingen wilt bespreken of als u een langer gesprek met de dokter wilt), geef dat dan a.u.b. . door aan de assistente. Eén consult van 10 minuten is bedoeld voor één zorgvraag. Vanzelfsprekend kunnen, om u goed van dienst te kunnen zijn, ook in een dubbel consult niet meerdere grote klachten behandeld worden. Het verzoek is dit wat te verdelen.

Mocht u verhinderd zijn om op uw afspraak te verschijnen, laat ons dit dan tijdig weten, de assistente kan dan mogelijk een nieuwe afspraak met u maken en uw plaats kan dan ingevuld worden voor een andere patiënt. Zie met betrekking tot dit ook de opmerking onderaan.

De assistente zal u vragen naar uw reden van komst zodat zij

  • zo nodig extra tijd kan reserveren (bijv. voor chirurgische ingreepjes, langere gesprekken en bij meerdere klachten tegelijk)
  • u telefonisch een (zelfzorg)advies kan geven (de assistentes zijn geschoold om hierin een goed advies te kunnen geven) of zelf kan helpen (bijv. voor het verwijderen van hechtingen of meten van de bloedsuiker)
  • u kan verwijzen naar het spreekuur van de praktijkondersteuner.

U kunt ook online afspraken inplannen via de patiëntenomgeving, let hierbij op dat u zich houdt aan bovenstaande en vermeld ook uw reden van komst als u de afspraak inplant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de digitale triage tool DigiDok.

Verder is het ook mogelijk om via beeldbellen of telefonisch contact te hebben met uw zorgverlener. Geef dit dan aan bij de assistente, zij kan dit inplannen.

LET OP: als u voor een bepaalde klacht reeds eerder bij 1 van de huisartsen bent geweest en u wilt nogmaals een afspraak voor dezelfde klacht (omdat de klacht bv. nog niet verdwenen is) dan is de regel in de praktijk dat u daarvoor een afspraak maakt bij dezelfde huisarts waar u aanvankelijk bent geweest. Het ‘shoppen’ tussen huisartsartsen wordt niet gewaardeerd en vinden wij zeer onwenselijk.

Mocht u verhinderd zijn voor een afspraak, meldt u zich dan tijdig af bij de assistente. Mocht u niet verschijnen op een afspraak en u zich niet tijdig afgemeld hebben dan zien wij ons genoodzaakt het consult bij u in rekening te brengen. Hiertoe krijgt u dan een factuur thuis gestuurd welke u niet voor vergoeding kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Spreekuurtijden

dokters de Bruin, Lagerwerf en Claassen (huisarts in dienst)
08:00 – 10:00 uur , 10:40-11:00 en 14:00 – 16:00 uur

dokter Vermeer:
08:00 – 11:30 uur en 15:30 – 16:30 uur

Telefonisch spreekuur

Er is in onze praktijk geen vast telefonisch spreekuur.

Voor uitslagen van bijvoorbeeld laboratoriumonderzoek of röntgenfoto’s en korte vragen kunt u veelal terecht in uw patientomgeving. Vaak heeft de huisarts dit ook met  afgesproken. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u eventueel daarvoor de assistente bellen.
Mocht het toch nodig zijn, dan wordt overlegd met de huisarts en wordt met u een afspraak gemaakt over het afhandelen van het door u gevraagde. Zo nodig zal de huisarts u zelf terugbellen.

Heeft u een specifieke vraag voor de huisarts, dan kunt u dit altijd aangeven aan de assistente en vragen om de huisarts terug te laten bellen. Ook kunt u eventueel gebruik maken van de mogelijkheid tot een e-consult via de patiëntenomgeving. LET OP: een e-consult is niet bedoeld voor herhaalrecepten, spoedvragen of het maken van een afspraak.

Visites

Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn dan bij u thuis, verdient het de voorkeur om naar de praktijk te komen. Mocht dat desondanks niet mogelijk zijn, dan kunt u een afspraak voor een visite maken.

Visites voor dezelfde dag kunt u aanvragen tussen 8:00 – 10:00 uur. Voor een goede beoordeling vraagt de assistente u vaak om nadere informatie.

Bel voor een spoedgeval altijd het spoednummer 0416-311250– toets 1