Opleidingspraktijk – Huisartsenpraktijk Waspik – WASPIK
Huisartsenpraktijk Waspik
Wilhelminastraat 4a 5165 TJ
WASPIK
Spoed toets 1

Opleidingspraktijk

Omdat wij als praktijk steeds bezig zijn met vernieuwing en optimalisering van de zorg en de organisatie hebben wij besloten om ook medewerking te verlenen aan het opleiden van huisartsen en co-assistenten. Wij willen graag toekomstige huisartsen een goede basis bieden voor hun ontwikkeling in het vak.

Zo kan er een AIOS Huisartsgeneeskunde (Arts In Opleiding tot Specialist Huisartsgeneeskunde) in onze praktijk werken. Deze AIOS volgt de Huisartsopleiding van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en zal voor de duur van één jaar werkzaam zijn in onze praktijk. Gedurende het jaar zal hij of zij in toenemende mate zelfstandig spreekuur gaan doen en visites gaan afleggen. U zult dan ook gevraagd worden of uw afspraak bij de huisarts in opleiding gepland mag worden.

De AIOS heeft de basisopleiding Geneeskunde afgerond, is daarom in het bezit van een artsendiploma en bezig met een specialisatie tot huisarts, een opleiding van gemiddeld drie jaar. Tijdens een consult bij de AIOS kunnen er video-opnames gemaakt worden voor onderwijsdoeleinden. Dit zal alleen met uw toestemming gebeuren, de opnames worden na bespreking gewist.

Momenteel zal er – door het vertrek van dokter Kiemeneij  – geen huisarts opgeleid worden in de praktijk. Wij hopen dat dit in de toekomst weer mogelijk zal zijn.

Ook zal soms voor een periode van een aantal weken een co-assistent werkzaam zijn in onze praktijk. Een co-assistent is een arts in opleiding. Deze is nog bezig met de (voor)opleiding Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en zal zich daarna (moeten) gaan specialiseren. Wij hopen hem of haar in onze praktijk natuurlijk enthousiast te krijgen voor het huisartsen vak. De verantwoordelijk opleider van de co-assistenten  is dokter Vermeer, ook hierbij is dokter Lagerwerf co-opleider.

Naast het feit dat er dokters opgeleid worden vinden wij het als praktijk ook van groot belang dat er goed ondersteunend personeel opgeleid wordt. Dat is de reden dat er zo nu en dan ook een stagiaire doktersassistente werkzaam is in onze praktijk. Vaak is dat een beperkt aantal dagen per week. De stagiaire werkt onder de directe begeleiding een van onze assistentes.

Wij hopen op een prettige samenwerking onderling, maar zeker ook met u als patiënt!!!

Dokters Kiemeneij, Lagerwerf en Vermeer